BEPOWERED

Looptijd project: 
15/02/2018 tot 31/12/2018

BePowered is gespecialiseerd in het integreren en aansturen van batterij-applicaties voor thuis en commerciële batterij opslag. Het heeft hiervoor eigen IoT gekoppelde omvormer management software geschreven en een aggregatieplatform ontwikkeld voor geclusterde aansturing en overwaking.

 

Voorziene eindproduct:

Laadoplossing voor elektrische voertuigen met V2H (Vehicle to home) functionaliteit.

Toelichting:

De laadoplossing laat toe om lokale overschotten aan groene energie op te slaan in de batterij van een elektrische auto en terug vrij te geven op een ander tijdstip en locatie afhankelijk van de behoefte. De elektrische auto kan zo ingezet worden in het ontlasten van het distributienet (i.p.v. het belasten)

Dit project kadert in een grensoverschrijdende samenwerking met een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van vermogenselektronica.  Dankzij deze samenwerking kunnen we een laadoplossing op de markt brengen met software aangepast aan de V2H behoeftes.

Activiteiten:

De samenwerking zal bestaan in de integratie van producten van beide partijen door BePowered tot een V2H laadunit. Concreet dient de besturingssoftware van BePowered aangepast te worden voor energiemanagement van elektrische voertuigen in plaats van huizen en wordt de geïntegreerde laadoplossing tijdens dit Link2Innovate samenwerkingstraject getest op een Nissan leaf.

Resultaat:

Op het einde van het traject moet deV2H unit in staat zijn om de auto te ontladen volgens de noden van de woning met inachtneming van de benodigde reserve van de auto voor rijden.

 

Voor meer info: https://www.bepowered.be/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu