FOx Diagnostics

Looptijd project: 
15/10/2017 tot 14/10/2018

FOx Diagnostics heeft de ambitie om de life sciences industrie en de onderzoeksmarkt te veranderen met hun real-time, label-vrije analyse technologie. The FOx technologie werkt op basis van een innovatieve biosensor technologie die gebruik maakt van het ‘Surface Plasmon Resonance’ principe op een optische vezel. Dit laat gebruikers toe om kwalitatief goede biomoleculaire data te genereren zoals affiniteiten, kinetiek en concentraties. De FOx biosensor technologie heeft vele voordelen ten opzichte van bestaande biomoleculaire analyse instrumenten, onder meer het gebruiksgemak, snelheid, brede inzetbaarheid, lage kostprijs en minimale staalvoorbereiding zelfs in complexe media. FOx Diagnostics verkoopt instrumenten, reagentia en ondersteunende diensten om biomoleculaire interactie analyses in de life sciences industrie en onderzoeksmarkt te verbeteren.

Onderzoeks- en kwaliteitsmonitoringsystemen die in de life sciences markt gebruikt worden vereisen een combinatie van robuuste en gevoelige sensoren vaak gecombineerd met een specifieke biologische test. Vele klanten hebben specifieke noden waarbij een complexe test op een sensor moet geïmplementeerd worden. Via het Link2Innovate project willen we het FOx Diagnostics meetinstrument klaarmaken voor de industriële gebruikers en ook hun feedback verzamelen over mogelijke toepassingen of partnerships. De geïdentificeerde projectpartner (NL) heeft een zeer uitgebreide kennis van nieuwe sensoren, hoe een specifieke test met kwaliteitscontrole hierop te ontwikkelen en heeft een ruim Europees netwerk binnen de life sciences sector.

De ondersteunde activiteiten binnen het Link2Innovate project zijn het aanpassen van het design van het meettoestel en de optische connectoren om het automatisch oppikken en afzetten van de sensor probes mogelijk te maken. Met de partner worden meerdere overlegmomenten voorzien om feedback te geven op zowel specificaties als gebruik van toestel, en om applicatie opportuniteiten en partners te identificeren. Ten slotte zal ondersteund door een coach een marktonderzoek bij de relevante biotech en pharmaceutische bedrijven resulteren in een plan van aanpak om de FOx Diagnostics technologie in Nederland te introduceren.

 

Meer info: http://www.foxdiagnostics.com/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu