PACK TOOLS 2.0

Looptijd project: 
19/02/2018 tot 31/12/2018

De Nederlandse Technostarter Pack Tools 2.0 BV is gespecialiseerd in ontwikkelen van oplossingen voor stabiliseren/inpakken van pallets middels rekfolie met als belangrijkste product het Wrapplicator® handwikkelapparaat.

Het Vlaamse partnerbedrijf DarcoPack NV is toeleverancier en converter van verpakkingsmateriaal met als doel palletstabilisatie. Voornaamste producten naast de rekfolie zijn afdekfolie (Top Sheets), krimpfolie, tape en omsnoeringsband.

In de logistiek is mbv een handmatig inpakproces geen enkele controle op de stabiliteit. Men is volledig afhankelijk van de operator, het materiaal (folie en de inhoud van de pallet) en, indien bekend, een instructie. “Underpacking” leidt tot schades en kan beboet worden, “Overpacking” leidt tot onnodige kostenverhoging.

Samen met het partnerbedrijf en met inschakeling van een coach wordt een compleet systeem ontwikkeld en wetenschappelijk getest, waarbij de gebruiker in staat wordt gesteld om zijn pallets manueel te stabiliseren met rekfolie conform de wetgeving. Tevens ontwikkelen we een testapparaat om de ladingstabiliteit zicht- en meetbaar te maken, zodat in het hele traject van transport de stabiliteitswaarden van de lading inzichtelijk zijn. 

De oplossing geeft invulling aan de Europese wet ladingstabiliteit transport en zal vanuit een grensoverschrijdende samenwerking een gegarandeerde en certificeerbare ladingstabiliteit op pallets creëren.

 

Voor meer info: http://www.packtools20.com/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu