SENSEANYWHERE

Looptijd project: 
19/02/2018 tot 31/12/2018

SenseAnywhere is een jong technologiebedrijf uit Nederland met eigen ontwikkelde draadloze temperatuur-en luchtvochtigheidssensoren met een eigen bijbehorende ICT platform.

Haar producten zijn uniek door de slimme combinatie van hoogwaardige sensoren met efficiënte embedded software, slim energiemanagement, veilige draadloze communicatie, centrale dataverwerking en een gebruikersvriendelijke bediening en rapportage. 

De huidige producten van SenseAnywhere bevinden zich in vele koelkasten en koelsystemen en zorgen dat de eigenaar van de gekoelde producten wordt ontzorgt in temperatuurrapportage en automatisch wordt gewaarschuwd indien de temperatuur een drempelwaarde overschrijdt.

PIVA uit Antwerpen is gespecialiseerd in het geven van opleidingen in de voedingssector zoals bakkerijen, hotels, keukens en slagerijen. Het zorgvuldig werken met voedsel staat bij deze beroepen en bij het PIVA hoog in het vaandel! PIVA wil onderzoeken of het digitaal registreren en administreren van diverse temperatuur metingen voordelen oplevert voor de diverse interne bedrijfsprocessen bij de eigen bakkerij, slagerij en keukens en zo hun leerlingen ook kennis laten maken met de mogelijkheden van de nieuwste ICT.

In het Link2Innovate project,”Digitale HACCP”, zal SenseAnywhere voor PIVA haar bestaande temperatuur meettechnologie doorontwikkelen tot een mobiele en draagbare ‘probe’ waarmee de temperaturen van voeding “in transit” (bijv. aangeleverde producten) gemeten kunnen worden. Hiervoor zal een prototype sensor met bijbehorende software worden ontwikkeld en zal deze een aantal keer in de proces van het PIVA worden ingezet en samen met hen worden geëvalueerd.

 

Voor meer info: https://www.senseanywhere.com/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu