SOLENCO POWER

Looptijd project: 
15/02/2018 tot 31/12/2018

De Solenco Powerbox™, een energieopslagsysteem dat gebruik maakt van de waterstoftechnologie, is het eerste commerciële product van Solenco Power. Het bedrijf werd opgericht door Dr. Hugo Vandenborre, een internationale authoriteit op het gebied van waterstof.

De revolutionaire Solenco Powerbox™ gebruikt de overtollige elektriciteit die door zonnepanelen is geproduceerd om water te splitsen in water en zuurstof. De waterstof wordt als brandstof opgeslagen in een tank. Wanneer de zonnepanelen te weinig stroom produceren, wordt de waterstof weer naar de Solenco Powerbox™ geleid. Die zet deze brandstof om in stroom en in warmte voor de verwarming en het sanitair water. Het product is uniek omdat het niet alleen goedkoper is dan de gangbare oplossingen voor energieopslag (zoals batterijen), maar het is het enige product dat volledige onafhankelijkheid van het elektriciteits- en gasnetwerk mogelijk maakt. Eveneens is het product uitgerust met ‘internet of things’, wat o.a. compatibiliteit met smartphones toelaat en kan gebruikt worden om diagnoses te stellen alsook voor preventief onderhoud.

Samen met een Nederlandse projectontwikkelaar wil Solenco Power een proefopstelling realiseren in een regelluwe zone in Nederland. Dankzij deze grensoverschrijdende samenwerking kunnen we een geïntegreerde “woning-energievoorziening” oplossing aanbieden.

 

Voor meer info: http://www.solencopower.com/

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu