Inspiratieavond - innovatie in de KMO

Flanders Make, Innotek en het Innovatiecentrum Antwerpen organiseren op maandag 27 november in samenwerking met OMC en Agoria een inspirerende avondsessie over innovatie en digitalisering in de KMO. Dat innovatie essentieel is voor de maakindustrie, is geen nieuws. Maar dat KMO’s zoals de uwe hier een wezenlijke bijdrage toe leveren, wordt vaak over het hoofd gezien. 

Wij laten vier bedrijven aan het woord die getuigen hoe zij - elk op hun eigen manier - blijvend meerwaarde realiseren door te innoveren en te digitaliseren.

Volgende sprekers komen hierbij aan bod:

  • Sven Geukens, bedrijfsleider bij Belgian Industrial Machines, die werkt aan een flexibele Box-Motion machine voor flowpackverpakkingen, waarbij het omstellen snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden. Uiteraard worden de vereisten voor industrie 4.0 meegenomen in deze ontwikkeling zodat men de relevante bedrijfsdata kan koppelen aan de flowpacker.

 

  • AMS Robotics Belgium bouwde wereldwijd faam op in de automobielsector als specialist in automatisering en robotisering. Zij delen hun ervaring over een samenwerking met Plastigi waarvoor ze een nieuwe productiehal in Herentals op poten gezet hebben met revolutionaire technologie in het rotatiegieten.

 

  • Gert Nelissen, Product Development Manager bij Borit, die gebruikmaakt van bij Flanders Make ontwikkelde simulatiepakketten om manuele iteraties te vermijden tijdens het ontwerp en de assemblage van componenten voor brandstofcellen, warmtewisselaars, elektrolysetoepassingen en temperatuurcontrolesystemen om zo tot een beter, nauwkeuriger product te komen.

 

  • Leo Oelbrandt, VP Systems R&D bij Luxexcel Holding, de enige firma in de wereld die ofthalmische lenzen kan 3D printen zonder nabewerking. De focus ligt nu op brillenglazen die  helemaal digitaal en individueel op klantenvoorschrift worden geprint bij het brillenslijpbedrijf in de buurt van de klant. Luxexcel levert een totaaloplossing aan brillenslijpers waarbij Luxexcel eigenaar van de printer blijft en via een servitisatie business model wordt vergoed: een echte Industrie 4.0 KMO met wereldwijde ambities!

 

U merkt het, allemaal getuigenissen uit onze regio en dat is geen toeval. Voor dit evenement zetten wij heel bewust bedrijven of cases uit de Kempen in de kijker!

Laat u inspireren dóór en kom netwerken mét andere zaakvoerders. Deelnemen is gratis; inschrijven is verplicht.

Datum

maandag 27 november 2017, 16:30 - 19:00

Agenda

klik hier voor het volledige programma

Plaats

Technologiehuis van de Kempen, Cipalstraat 3, 2440 Geel

 

In samenwerking met:

 

 

 

Sponsors

Link2Innovate is gefinancierd binnen het Interreg V programma Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdend samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de volgende sponsors. Meer info: www.grensregio.eu